Sim only of toch een prepaid simkaart

maart 9, 2015 by Overig No Comments

Sim only of toch een prepaid simkaart

Als u een telefoon hebt, kunt u kiezen voor een sim only abonnement, een abonnement zonder toestel, of een prepaid simkaart. Een abonnement plus toestel is uiteraard geen optie daar u al in het bezit bent van een telefoon en dus geen nieuw toestel nodig hebt (tenzij u uw huidige toestel uiteraard wil vervangen).

Het voordeel van een sim only abonnement is dat je lagere prijzen betaalt dan wanneer je gebruik maakt van een prepaid simkaart. Daar zit een logische gedachte achter. Als je een prepaid simkaart afneemt, heeft de provider geen idee of je daar veel of weinig gebruik van gaat maken. Er zijn immers genoeg mensen die op een onregelmatige basis gebruik maken van hun prepaid simkaart. Bij de aanschaf van een abonnement kies je een bepaalde bundel waar je dan ook maandelijks een vast bedrag voor betaalt. Het voordeel voor een provider is dan dat hij vooraf weet hoeveel belminuten, SMS’jes en MB’s je zult gebruiken, en hoeveel inkomsten er maandelijks zullen zijn. Op individueel niveau is dat voordeel uiteraard te verwaarlozen, maar over het geheel biedt dat best veel zekerheid.

Op basis van de kosten zou een sim only abonnement dus een logischer keuze zijn.

Wanneer u op heel onregelmatige basis gebruik maakt van uw mobiele telefoon, dan is een prepaid simkaart een logischer keuze. U waardeert dan eenmalig uw tegoed op, en kunt vervolgens zelf bepalen waaraan en wanneer u dit besteedt. U bent niet gebonden aan abonnementen, en hoeft dus ook niet maandelijks een vast bedrag te betalen zonder dat u van uw telefoon gebruik maakt. Als u in een maand veel gebruik maakt van uw telefoon zal er meer tegoed afgeschreven worden dan wanneer u weinig gebruik maakt van de telefoon. Het grote voordeel is daarmee direct al zichtbaar: flexibiliteit.

Kortom: het voordeel van een sim only abonnement zijn de lagere prijzen en de duidelijke vaste kosten. Het voordeel van een prepaid simkaart is de flexibiliteit, u bent niet gebonden aan bundels en maandelijkse kosten, maar daarvoor in ruil betaalt u wel hogere tarieven dan bij een prepaid simkaart.

Comments are closed.