Distributiecentrum in Venray wordt door Apple gesloten

juli 2, 2014 by iPhone No Comments

Distributiecentrum in Venray wordt door Apple gesloten

De krant Dagblad de Limburger schrijft dat Apple het Nederlandse distributiecentrum in Venray zal gaan sluiten. Apple raakt hiermee zijn officiƫle distributiecentrum in Nederland kwijt. Vanuit het centrum in Venray worden Apple apparaten die zijn gekocht verstuurd. Dit vertrek zal grote gevolgen hebben voor Flextronics. Het centrum wordt door dit bedrijf beheerd. Vijftig vaste medewerkers zullen hier hun baan door verliezen en ook honderden tijdelijke medewerkers moeten weg. Dit is ook te wijten aan onder andere het vertrek van HP en een ander groot bedrijf.

Het distributiecentrum zal door Apple naar Duitsland worden verplaatst. Wat de effecten hiervan zullen zijn op de verzending van Apple producten zoals de nieuwste iPhone naar Nederland is niet duidelijk. Het zou mogelijk kunnen leiden tot langere leveringstijden maar dit is niet zeker. Apple zou logistiek de boel goed op orde kunnen hebben om toch snel genoeg aan Nederland te kunnen leveren.

In het geruchtencircuit rondom Apple had het distributiecentrum in Venray een bijzondere reputatie. Er verschenen op de website van Apple vaak nieuwe vacatures voor deze locatie. Geruchten gingen dat er een Apple Store in Venray zou openen omdat vacatures op de website van Apple vaak ook wijzen op een opening van een nieuwe Apple Store. Dit zou volgens sommigen een ideale locatie zijn. Alle Apple Stores bevinden zich momenteel in de randstad.

Comments are closed.