HTC One M9: toestel review

maart 9, 2015 by HTC No Comments

HTC One M9: toestel review

HTC heeft haar nieuwste smartphone gepresenteerd. Zoals verwacht draagt dit toestel opnieuw de naam ‘HTC One’, plus, om verwarring te voorkomen, de typeaanduiding M9. De huidige HTC One draagt de typeaanduiding M8, de eerste HTC One de aanduiding M7. Voor de beste prijs haal je de nieuwe prepaid HTC One M9 bij Mobifo.nl!

Als we foto’s bekijken van dit nieuwste toestel van de Koreaanse fabrikant, valt direct op dat het toestel erg veel op de HTC One M8 en daarmee ook op de HTC One M7 lijkt. Maar geef ze eens ongelijk; de vorige HTC One smartphones zagen er prima uit, en mede dankzij de aluminium behuizing geeft het een stevige indruk.

Al zijn er uiterlijk niet veel veranderingen waar te nemen, aan de binnenkant is er van alles veranderd. Opnieuw is er veel nagedacht over de camera, met als gevolg het verplaatsen van HTC’s UltraPixel camera van de achter- naar de voorzijde. Aan de achterzijde heeft de UltraPixel camera plaats gemaakt voor een reguliere camera met 20 Megapixels.

Een andere wijziging is de introductie van een nieuwe processor: de Snapdragon 810, een octocore processor. Hiervan zijn er 4 snelle kernen en 4 zuinigere, langzamere kernen voor de minder intensieve taken.

Ook nieuw is het SD slot. In de HTC One M7 was er geen ruimte voor een SD kaart en had het toestel zelf 32GB opslagruimte. De M8 had 16GB opslagruimte en wél een slot voor een SD kaart, en de HTC One M9 heeft beide: 32GB opslag plus ruimte voor een extra SD kaart.

Ook nieuw is de nieuwe HTC Sense versie: dit nieuwe toptoestel is gebundeld met Sense 7, draaiend op Android 5.0. Uiterlijk is er net als aan het toestel zelf weinig veranderd, maar wel zijn er enkele functies toegevoegd zoals een slim startscherm.

Comments are closed.